Kretingoje įvyko Telšių vyskupijos Gyvojo Rožinio draugijos IV-asis kongresas

2024 m. rugpjūčio 24 d. Kretingoje įvyko Telšių vyskupijos Gyvojo Rožinio draugijos IV-asis kongresas, į kurį atvyko 377 dalyviai (340 narių iš Telšių vyskupijos ir 37 iš Panevėžio vyskupijos).

Nuo ryto dalyviai su grupių vėliavomis rinkosi Kretingos rajono kultūros centre. Šlovinimo giesmėmis ir malda pasitiko ir lydėjo Jolanta Gecevičienė. Susirinkusius palaimino ir pasveikino Gyvojo Rožinio draugijos dvasinis vadovas, kan. relig. m. mgr., teol. lic. Andriejus Sabaliauskas linkėdamas ir toliau išlikti nuolankios Dievui širdies žmonėmis, kad galėtume būti regimu Dievo buvimo ženklu žmonių tarpe.

Telšių vyskupijoje Gyvojo rožinio draugiją įkūrė vysk. Kęstutis Kėvalas 2019 m. spalio 31 d. Šiuo metu 40-tyje Telšių vyskupijos parapijų yra 86 Gyvojo rožinio grupės, kurias sudaro 1720 narių. Vienuolikos dekanatų grupių atstovai trumpai papasakojo apie savo grupes. Kan., relig. m. mgr. Jonas Ačas katechezėje kalbėjo apie pagarbios Dievo baimės svarbą šiandienos pasaulyje ir mūsų gyvenimuose.

Vidudienį su giesmėmis ir iškilminga procesija kongreso dalyviai keliavo į Kretingos Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčią. Rožinio maldai bažnyčioje vadovavo kan. Andriejus Sabaliauskas, tiesiogiai transliavo Marijos radijas. Šv. Mišias kartu šventė ir homiliją sakė J. E. Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius. Šlovinimo giesmėmis susirinkusiųjų širdis uždegė katalikiška roko – šlovinimo grupė „Gyvasis vynmedis“.

Po šv. Mišių dalyvių laukė agapė Kretingos rajono kultūros centre. Nuoširdžiai dėkojame instrumentinei grupei „Vakaro draugas“ ir jos vadovui Gintarui Pucui už linksmą nuotaiką agapės metu.

Pirmasis Telšių vyskupijos Gyvojo Rožinio kongresas įvyko 2021 m. rugsėjo 18 d. Telšių šv. Antano Paduviečio katedroje, antrasis – 2022 m. rugsėjo 17 d. Varnių šv. Apaštalų Petro ir Povilo parapijoje, trečiasis – 2023 m. rugsėjo 16 d. Tauragės švč. Trejybės parapijoje, ketvirtasis – 2024 m. rugpjūčio 24 d. Kretingos Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai parapijoje. Penktasis Telšių vyskupijos Gyvojo Rožinio kongresas vyks 2025 m. rugpjūčio 9 d. Mažeikių šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijoje. Po šv. Mišių Kretingos bažnyčioje Mažeikių dekanato atstovams iškilmingai perduotos vyskupijos vėliava ir Rožinio pagalvėlė.

Nuoširdžiai dėkojame Telšių vyskupijos Gyvojo Rožinio draugijos vadovei sesei Editai Gedmintaitei FPS už atliktą milžinišką darbą organizuojant šį kongresą. Didžiulė padėka visiems savanoriams ir geradariams už matomus ir nematomus darbus. Dėkojame Kretingos raj. Kultūros centro direktorei Kristinai Rimienei už malonų priėmimą ir suteiktas puikias sąlygas; Kretingos raj. Kultūros centro direktorės pavaduotojai Vitai Urbonienei už bendradarbiavimą ir pagalbą ruošiantis kongresui; Jolantai Gecevičienei su meile padėjusiai šlovinti Viešpatį; Kretingos raj. Kultūros centro garsistams – šviesų inžinieriams Arnoldui Bružui ir Audriui Janoniui. Nuoširdi padėka Kretingos Apreiškimo Švč. M. Marijai parapijos klebonui br. Pauliui Sauliui Bytautui OFM už rūpestingą bendradarbiavimą ruošiantis kongresui Kretingoje. Didžiulė padėka J. E. vyskupui Algirdui Jurevičiui už bendrystę Šv. Mišių Aukoje ir homiliją; kan. Andriejui Sabaliauskui už Gyvojo Rožinio draugijos dvasinį vedimą ir palaikymą, už tartą padrąsinantį žodį; kan. Jonui Ačui už tartą pamokantį žodį kongreso metu; katalikiško roko – šlovinimo grupei „Gyvasis vynmedis“ ir jos vadovui br. Pauliui Vaineikiui OFM, padėjusiems maldoje su giesme Šv. Mišiose šlovinti Viešpatį; Karolinai Moncevičienei už begalinį rūpestį ir didelę pagalbą ruošiantis ir pravedant kongresą; Almai ir Kęstučiui Degimams už rūpestį, didelę pagalbą ir finansinę paramą; Dariui Šypaliui, Neringai Kubiliūtei, Jolantai Klietkutei ir Benediktui Retkui už gyvą renginio įamžinimą; Mindaugui Retkui už įgarsinimą bažnyčioje. Dėkojame: Kretingos šaulių kuopos savanoriams padėjusiems parkuoti mašinas; Kretingos Gyvojo Rožinio savanoriams, kurie savo darbu, triūsu ir laiku padėjo pasiruošti kongresui; Giedrei Gagilaitei už kongreso reklaminę afišą; Vilmai, sesei Inesai ir Janinai už sukurtas gėlių kompozicijas. Atskira padėka kunigams: Palangos dekanato dekanui Kęstučiui Balčiūnui; Mosėdžio Šv. arkangelo Mykolo parapijos klebonui Egidijui Zulcui; Mažeikių šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos klebonui. Padėka rėmėjams: HBH už dovanotą girą; UAB Midgardui; Gražinai Kvietkienei už rūpestį ir finansinę paramą, ruošiant Rožinio pagalvėlę; Vitalijai iš Palangos už finansinę paramą. Mūsų Dangiškasis Tėvas teatlygina kiekvienam tūkstanteriopai savo malonėmis.

 

Nuotraukų albumas: https://photos.app.goo.gl/PdJruADN4BUMejr16

Vaizdo įrašas. Šlovinimas, prisistatymai, katechezė: https://www.youtube.com/live/chhtKq8ncdk?feature=shared

Vaizdo įrašas. Rožinio malda, Šv. Mišios: https://www.youtube.com/live/mzbqIbclTSU?feature=shared

Jolanta Klietkutė OFS